Medborgarträff i Björkfors

Drygt 20 personer kom till medborgarträffen i Björkfors. Det pratades bland annat om hjärtstartare, skolans framtid och illasmakande vatten.

Kinda2012-05-24 06:41

Medborgarträffarna rullar vidare. I måndags kväll kom kommunens representanter till Allhuset i Björkfors. Precis som vanligt var Anders Ljung (C), kommunstyrelsens ordförande, Anders Lind, kommunchef, och Rune Jonsson, planeringssekreterare, på plats. Den här kvällen medverkade även Jerker Carlsson, kultur- och fritidschef, samt Gösta Gustavsson, fastighetsansvarig. De möttes av 22 personer som hade laddat upp med en rad frågor.

Samlat in pengar
Oppeby bygderåd informerade att arbetet med en hjärtstartare i Björkfors är inne på slutspurten.
- Det är väldigt viktigt att vi har tillgång till en hjärtstartare. Tack vare pengar från Lions, Svenska kyrkan, Bygderådet och en rad lokala föreningar har vi samlat in 19 000 kronor, sa Lars-Inge Schedenborg.
Han hoppas att hjärtstartaren kan vara på plats till den 16 juni - då det är marknad i Björkfors.
- Än så länge har vi inte bestämt någon förvaringsplats. Men förslaget är brandstationen.

Vill ha utbildning
Innan hjärtstartaren tas i bruk ska representanter från Bygderådet gå en utbildning hos räddningstjänsten i Kisa. En utbildning som kostar cirka 4 000 kronor.
- Vi tycker att kommunen kan bjuda på utbildningen. Det är ju den lokala befolkningen som får nytta av det här, sa Lars-Inge Schedenborg.
Men han fick inget gehör. Kommunens representanter meddelade att utbildningen inte är gratis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om