Mer pengar till Vökby

Kinda kommun skjuter till ytterligare 800 000 kronor till Vökby Bredband. Det beslutade kommunfullmäktige under förutsättning att en lekmannarevisor utses för få bättre insyn i bolaget.

Kinda2006-12-21 07:40

För att säkra den fortsatta driften, och för att undvika att en kontrollbalansräkning måste göras, vände sig Bredbandsbolagets styrelse till sina fem ägarkommuner (Vadstena, Ödeshög, Kinda, Boxholm och Ydre) med begäran om ytterligare fyra miljoner i kapitaltillskott, det vill säga 800 000 kronor per kommun, vilket ska ske genom nyemission av aktier.
Anledningen är att nära hälften av aktiekapitalet är förbrukat på grund av att antalet anslutningar inte följt den plan som upprättades i samband med bolagets bildande under senare delen av 2003, skrev styrelseledamöterna Bo Flyme (m), Inga Arnell-Lindgren (c), Jan-Olof Gustafsson (c), Tommy Palmqvist (s) och Per-Arne Larsson (s) i sin anhållan.
- Vi är farligt nära gränsen för att vi måste göra en kontrollbalansräkning enligt aktiebolagslagens bestämmelser. Det är för att undvika det som vi ber om tillskott, men 2008 räknar bolaget med 300 000 kronor i vinst. 2009 blir den mer rejäl, runt en halv miljon kronor, uppgav kommunstyrelsens ordförande Anders Ljung (c), som också är kommunens ombud i bredbandsbolaget, när ärendet skulle behandlas i fullmäktige på måndagskvällen.
Karin Sköld (mp) undrade över anledningen till att antalet anslutningar inte följer den uppgjorda planen, samtidigt som bolagsstyrelsen hävdar att efterfrågan är stor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om