Miljonsmäll för Kinda kommun

På grund av ett fel i avloppsnätet blev det en kraftig översvämning i Lärcentrums lokaler. Nu har fastigheten renoverats för cirka 1,7 miljoner kronor. Det är en kostnad som Kinda kommun får stå för. - Vi har blivit förvarnade att det kommer ett så kallat regresskrav från försäkringsbolaget, säger Staffan Andersson, teknisk chef på kommunen.

I mitten av mars drabbades Kinda Lärcentrum av en översvämning. Under hösten får Kinda kommun ett regresskrav från försäkringsbolaget på cirka 1,7 miljoner kronor.

I mitten av mars drabbades Kinda Lärcentrum av en översvämning. Under hösten får Kinda kommun ett regresskrav från försäkringsbolaget på cirka 1,7 miljoner kronor.

Foto:

Kinda2013-08-22 06:43


Det var fredagen den 15 mars i år som räddningstjänsten larmades till Lärcentrums lokaler på Storgatan i centrala Kisa.
På grund av ett fel i det kommunala ledningsnätet översvämmades närmare 200 kvadratmeter med illaluktande avloppsvatten.

Ingen förvarning
Kinda kommun utredde olyckan. Med hjälp av en kamera konstaterades det att rötter i marken låg bakom stoppet i avloppssystemet.
- Rötterna hade växt in i nätet. Det är svårt att försvara sig mot den typen av problem. Vi hade inte fått några indikationer på att något var fel med ledningsnätet innan översvämningen bröt ut, säger Staffan Andersson, teknisk chef på Kinda kommun.
Enligt Andersson är det ovanligt med en så här stor översvämning på grund av fel i det kommunala avloppssystemet.
- Det händer då och då, men Kinda har faktiskt klarat sig ganska bra jämfört med andra kommuner. Vårens översvämning var den största sedan 1980-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om