Mobbning i Hycklinge skola

Skolledningen vid Hycklinge skola har problem med att elever mobbar varandra, vilket bekräftas av skolans rektor Sonia Johnsson.

Kinda2007-06-07 06:58

I ett brev till föräldrar med elever i Hycklinge skola skriver Sonia Johnsson att det pågår mobbning på skolan och hon vädjar till dem att prata med sina barn.
- Det pågår hemska saker. Värst är det på Hycklinge skola, men mobbning förekommer även på skolan i Horn. Äldre elever gör det svårt för flera stycken yngre, berättar en person för vår tidning och säger också att skolledningen sent omsider har upptäckt det i och med rektorns brev till alla föräldrarna.
- Skolan ifrågasätter även den elev som känner sig kränkt.
Men det är något som Sonia Johnsson inte riktigt vill kännas vid.
Sonia Johnsson berättar att hon gick ut med brevet efter att en skriftlig kränkning nått skolans personal som pekade ut en elev, och som var grovt kränkande.
- Det var fult skrivet om en elev och jag har sekretessbelagt den.
Enligt Sonia Johnsson har skolan en mobbningsplan sedan tidigare och även en värdegrund har tagits fram, som är ett trepartsavtal mellan elev, familj och lärare.
Värdegrunden, som grundar sig på respekt, trygghet och ärlighet har presenterats på föräldramöte och i samrådsgruppen. Den ska undertecknas av elever, föräldrar och lärare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om