Modevisning med och för de äldre

Under helgen var det modevisning på Bergdala äldreboende. Här var det de boende som ställde upp som mannekänger och visade upp den senaste kollektionen.

Flera av avdelningarnas boende tog sig ner till entréplanet för att njuta av modevisningen, godis och bubbel i glasen.

Flera av avdelningarnas boende tog sig ner till entréplanet för att njuta av modevisningen, godis och bubbel i glasen.

Foto:

Kinda2017-09-25 09:00

Aktivitetsprojektet tillsammans med Seniorshoppen arrangerade under lördagen en modevisning på Bergdala äldreboende i Kisa.

Butiken som kommer

Seniorshop är en butik på hjul som kommer till kunden. Ändå är sortiment nästan komplett och utvalt med största omsorg i fråga om mode, kombinationsmöjlighet, kvalitet och modeller.

I skåpbilarna har de en komplett butik med över 1000 plagg för direkt försäljning. I Sverige besöker de närmare 2000 olika föreningar och alla typer av äldreboende.

Kläderna kännetecknas av att det är lättskötta kläder med god passform, samtidigt som de har ett klassiskt modernt snitt. Det rullades in sju stora klädställningar i lokalen på Bergdala, som snart förvandlades till en klädbutik med alla dessa kläder.

Ett pärlband

Inför modevisningen har en förfrågan gått ut till de mer klädintresserade på Bergdalas olika avdelningar, om de ville ställa upp som modeller, och de ansvariga hoppades på att få minst fem som ville ställa upp, fast det slutade med åtta stycken samt personal. Tillsammans med säljaren Catharina Läckhagen fick de sedan välja ut vad som passade dem att visa upp sig med.

På modevisningen var Elna Moberg och Laila Carlsson först ut att visa upp lite av kollektionen. Sedan följde ett pärlband av mannekänger som var klädda i olika färger och klädstilar, både till vardags och fest.

En växande kö

Här bjöds publiken på ett varierat utbud av byxor, blusar, toppar, olika modeller av capes, kjolar samt skjortor, cardigans, pullover, slipsar med mera.

Under modevisningen bjöds det även på snacks och lite cider till allas glädje. Efter att modevisningen hade avslutats började de samlade att prova de kläder de var intresserade av, och kön till kassan växte.

Catharina Läckhagen presenterar kläderna som Lilly Karlsson visade upp. Foto: Morgan Karlsson
Catharina Läckhagen presenterar kläderna som Lilly Karlsson visade upp. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om