Mogenfräscht dansband i Horn

Det nybildade bandet Zandeks hade sin andra spelning, och första på hemmaplan, i onsdagskväll när de äntrade scenen under Horns cafés motorkväll.

Två av bandets gitarristen, Johan Wahlström och sångaren Jimmy Nilsson.

Två av bandets gitarristen, Johan Wahlström och sångaren Jimmy Nilsson.

Foto:

Kinda2017-08-11 10:31

Zandeks består av sex rutinerade musiker varav några har spelat tillsammans tidigare i andra bandkonstellationer. Utgångsorten är Rimforsa där bandledaren och trummisen Roger Sandek bor.

Han berättar:
– Bandledare låter lite mycket, vi gör allt tillsammans, men musiken som vi spelar är mogenfräsch dansbandsmusik.
Bandets fem andra medlemmar är kompgitarristen och sångaren Jimmy Nilsson, sologitarristen Johan Wahlström, keyboardisten Torbjörn Harrysson, kompgitarristen och dragspelaren Mikael Vincent samt basisten Isak Vincent.

– Vårt mål till att börja med är att kunna spela på heltid, men fram till dess har vi några delmål, säger Sandek.

Han fortsätter:
– Delmålen är att ha några jobb då och då, tre-fyra i månaden, och till slut gå från deltid till heltidsmusiker, det gäller att sikta högt. Vi har alla jobb bredvid detta och hoppas på heltid, men det gäller att börja försiktigt.

Första spelningen hade bandet i Västervik för några veckor sedan.
– Det gick bra, fullsatt och på utescen, berättar Sandek.

Till hösten är några fler spelningar inbokade och för bandet handlar det om nu att öva in fler låtar och även arbeta fram material för att släppa en demo.
– Det är ett lagspel att vara med i ett band, ibland vill inte alla lika, men då får man diskutera och enas, lite som ett äktenskap.

I onsdagskväll spelade de under Horns cafés motorkväll, och trots en ostadig väderstart så sken solen över parkeringen när musiken började att spelas.
– Det har gått jättebra i sommar, tur med vädret och Hornborna ställer upp vecka efter vecka, berättar caféets ägare Ebon Söderberg om sommarens motorkvällar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om