Beslutet blev att den ska anses vara besvarad i och med att regeringen aviserat en utökning av ämnet idrott och hälsa med 100 timmar från och med 2019, men då med motsvarande minskning av "Elevens val".
Från nämndens sida konstateras samtidigt att det därför inte är rimligt att en enskild kommun går före och utökar timplanen eftersom det skulle vara kostnadsdrivande.
Handlingsplan
Samtidigt konstaterar nämnden att innebörden i motionen är helt riktig och att forskning kring fysisk aktivitetet kontra lärande fått stort fokus under senare år. Ett positivt samband anses vara belagt.
-Av det skälet skickade bildningsförvaltningen in en projektansökan till specialpedagogiska skolmyndigheten. Ansökan beviljades och det innebär att alla verksamheter inom skolsystemet, från förskola till vuxenutbildning, under 2018 arbetar med pröva pulshöjande aktiviteter i olika former och ta fram en handlingsplan för att det att arbetet ska kunna fortgår i ordinarie verksamhet, förklarar Ulf Johansson (S), ordförande i Bildningsnämnden i Kinda.
Flera verksamheter arbetar redan idag med pulshöjande aktiviteter men det ser olika ut på olika enheter och projektet kommer underlätta kunskapsspridning på området. I huvudsak handlar detta om pulshöjande aktiviteter inom ramen för ordinarie undervisning, inte som undervisning i ämnet idrott och hälsa.