Motorstölder på väg att klaras upp

En 42-årig man, hemmahörande i Litauen, häktades i går i Linköpings tingsrätt misstänkt flera stölder av båtmotorer vid Rönnäs Hamn vid sjön Sommen i Ydre.

En 42-årig man häktades i går i Linköpings tingsrätt misstänkt för fyra stölder av båtmotorer i Rönnäs hamn vid sjön Sommen i Ydre kommun. Foto: Ellinor Harrysson

En 42-årig man häktades i går i Linköpings tingsrätt misstänkt för fyra stölder av båtmotorer i Rönnäs hamn vid sjön Sommen i Ydre kommun. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Kinda2017-09-09 06:15

I veckan har polisen fått in fyra anmälningar om båtmotorstölder i Rönnäs hamn vid sjön Sommen i Ydre kommun. Stölder ska ha skett mellan i söndags kväll och i onsdags morse. För att komma in på hamnområdet har en vägbom ryckts bort, troligtvis av ett större fordon. Nu kan stölderna dock vara på väg att klaras upp efter att en 42-årig lastbilschaufför från Litauen greps av polisen i onsdags kväll i hamnen i Karlshamn i Blekinge.

– Det var när mannen var på väg att köra ombord som han blev stoppad för kontroll. Det visade sig att det fanns fyra båtmotorer i lastbilen och misstanke uppstod om att de var stulna, säger åklagare Johan Lundgren som är förundersökningsledare.

Vid kontroll av märkningen på båtmotorerna så kom samtliga från fyra båtar vid Rönnäs hamn vid sjön Sommen i Ydre kommun. Samtliga båtmotorer är av modell större och mellan 60 och 100 hästkrafter och värderade till mellan 50 000 kronor och 100 000 kronor.

Den 42-årige mannen fördes till polishuset i Linköping där han natten till torsdagen anhölls av jouråklagare. Mannen nekar till brott.

– En av de fyra båtarna är borta och driver troligtvis omkring på Sommen så är det någon som ser båten ska de höra av sig till polisen. Det gäller även de som har sett okända utlandsregistrerade bilar i området under förra helgen, säger Johan Lundgren.

42-åringen häktades i går eftermiddag i Linköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av stöld av båtmotorer.

– Skälet till häktningen är att det finns fara för att han lämnar landet och att han kan försvåra utredningen, säger Johan Lundgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om