Mp sparkar Grip ur demokratiberedningen

Miljöpartiet i Kinda vill sparka Arne Grip ur demokratiberedningen. Grip har inte förankrat de frågor han drivit i partiet, hävdar man. Ordföranden Lars Wilzén deltog dock ej i beslutet.

Miljöpartiet i Kinda vill kicka Arne Grip från demokratiberedningen.

Miljöpartiet i Kinda vill kicka Arne Grip från demokratiberedningen.

Foto:

Kinda2007-07-05 07:17

I tisdags kväll höll miljöpartiet i Kinda ett medlemsmöte. Där tog man det drastiska beslutet att nominera en ny ledamot i demokratiberedningen. Det vill säga sparka sin nuvarande ledamot, den kontroversielle Arne Grip.
- Vi har olika syn på vad vi ska prioritera för frågor, säger miljöpartiets Take Knol. Han har rätt i sak ibland men vi har olika syn på hur frågorna ska drivas. Och han har inte förankrat de frågor han drivit i partiet.
I stället nominerar miljöpartiet Anders Holmström, Rimforsa, som ny ledamot. Beslut tas dock i kommunfullmäktige. Och där finns det ett stöd, hävdar Knol.
- Vi vill inte ha Grip på detta förtroendeuppdrag och vi vet att vi har stöd från kommunfullmäktige i att nominera en ny person.
Bara tre personer tog beslutet: vice ordförande Pontus Wessman, Per-Inge Ypevik och Take Knol. Grip hade, enligt honom själv, lämnat mötet.
Även ordförande Lars Wilzén hade lämnat mötet. Enligt Wilzén för att han helt enkelt inte hade tid att vara kvar.
Stöder du beslutet?
- Jag vill helst inte kommentera det, säger Wilzén. Det är en svår situation och jag har nog inget bra att säga.
Kinda kommuns demokratiberedning bildades för att främja det demokratiska arbetet i kommunen.
Varje parti har en representant och sen det senaste valet ingår Pia Tingvall (c), Lena Käcker Johansson (kd), Nils-Gunnar Wenhov (fp), Birgitta Anderberg (m), Sigvard Olsson (s), Tomas Zandén, (v) och Arne Grip (mp).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om