Mycket folk på stan under julskyltning i Rimforsa

Förra veckan var det Kisa som lyste och visade upp sin finaste sida, den här helgen var det Rimforsas tur att skina. Under julskyltningen i söndags tog sig de flesta rimforsabor ut på byn för att få vara med i all gemenskap.

På församlingshemmet kunde man gå på hantverksmarknad.

På församlingshemmet kunde man gå på hantverksmarknad.

Foto:

Kinda2016-12-05 13:00

Butikerna stod öppna och bland annat på torget hölls aktiviteter igång. Utanför Rimforsa IF:s nya klubblokal spelade rockbandet Bagarns, de bjöd på en salig blandning av julmusik och rockklassiker. Inne i den alldeles nybyggda lokalen serverades kaffe, glögg, pepparkaka och lussebullar.

- Det är första gången som vi öppnar upp lokalen för allmänheten och nu hoppas vi att många kommer hit och ser hur fint vi har fått det, berättar Per Arne Pettersson, ordförande i Rimforsa IF.

Per Arne visar upp lokalen där det bland annat finns kontor och ett stort rum där man kan hålla möten. Även supporterklubben ska få sin plats. I ett av rummen har de dagen till ära anordnat fifaturnering i ett av rummen och hoppas på att några spelsugna personer kommer och tävlar.

- Det vore jättekul om det rör sig lite, vi vill bidra till att det händer något på torget också, säger Per Arne.
Sålde kakor av alla slag

Förutom Rimforsa IF fanns också Ydre MK på torget och visade upp rallybil och crosscyklar. Utanför ICA stod klass 4c och sålde hembakat.

- Vi sparar till vår klassresa i sexan, vi hoppas att få åka till Prison land, det är typ som fångarna på fortet, berättar Amanda Lagg.

- Annars vill vi sova över någonstans, som en campingtur, fyller Emma Widar i.

De berättar entusiastiskt om allt de bakat, limpor, saffransbullar, knäck och pepparkakor.

Men det var inte bara på torget det hände grejer, i församlingsgården fanns en hantverksmarknad samt servering av ostkaka, på Nevas books kunde man skåda fotoutställning och i Brokyrkan fanns café öppet.

På torget bjöd Bagarns på rockklassiker och julmusik. Foto: Lovisa Monell
På torget bjöd Bagarns på rockklassiker och julmusik. Foto: Lovisa Monell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om