Mycket ungdomsfylla på Knutters

Väldigt mycket ungdomsfylla men trots allt ganska lite bråk. Så kan man sammanfatta Knutters-kvällen ur polisens och Socialens synpunkt. En förälder ställde upp som nattvandrare.

Full fart på Knutters på scenen och minst lika full fart på parkeringsplatsen utanför. Mycket ungdomsfylla rapporteras. Foto: Lasse Johansson

Full fart på Knutters på scenen och minst lika full fart på parkeringsplatsen utanför. Mycket ungdomsfylla rapporteras. Foto: Lasse Johansson

Foto:

Kinda2004-08-24 06:41

2 600 personer kom till Kenneth and the Knutters i Kisaparken i lördags. En ledig kväll med yster glädje för många. En arbetskväll för polisen och kommunens fältsekreterare.
Polisen hade två patruller på plats och från socialen fanns tre personer framför allt på parkeringen utanför parken. Och Annica Larsson på Kisapolisen och fältsekreterare Claes-Göran "Frida" Blixt är överens: det var alldeles för mycket ungdomsfylla.
- Tack och lov var det inte så mycket bråk, säger Blixt. Men det var alldeles för många unga människor som var onyktra.

Lättare få alkohol
- Det jag reagerade på var att det var väldigt mycket ungdomsfylleri, säger Larsson. Det är väl så att ungdomar har lättare att få tag i alkohol i dag.
Hon berättar att det blivit allt vanligare att folk köper stora mängder alkohol utomlands och sen säljer det på hemmaplan.
- Vi har ett fall här i Kinda som vi utreder just nu. Men vi känner till flera fall. Jag vet också från andra orter att det förekommit att man sålt sprit från en bil direkt på parkeringen. Det är ju bedrövligt. Så det känns som att jobba i motvind.

En misshandel
Om det var ett omfattande supande så var det förhållandevis lite bråk. En misshandel anmäldes dock under kvällen. Den misshandlade fick skjuts av polisen hem och misshandlaren är känd av polisen.
- Jag är ändå förvånad att det bara varit ett misshandelsfall, säger Annica Larsson. Och ingen skadegörelse har anmälts över huvud taget.
Samma syn har "Frida" Blixt.
- Tänker man på att det var 2 600 människor så var det nog trots allt rätt bra. Jämför man med i fjol så var det lugnare i år även om det är en hel del testeron bland killarna.

Yngre publik
Både Larsson och Blixt upplever det som om publiken blivit yngre. Förr kommer fler motorcyklar med en lite äldre klientel för att lyssna på Knutters.
- Det har nog skett en förändring, säger Blixt. Men nu har det ju inte heller funnits några arrangemang på hemmaplan för de yngre i sommar, så då passade väl många på.

En förälder
I flera år har man försökt få föräldrar att ställa upp som nattvandrare. Men det är inte speciellt många som verkligen gör det.
- Vi ringer ju inte runt och jagar, säger Blixt. Men i år var det faktiskt en förälder som ringde och erbjöd sig och det ska hon ha en stor eloge för.
Större ungdomsarrangemang i Kisa under hösten blir Värgårdsskolans discon. Det blir förmodligen två med det traditionella Lucia-discot som avslutning.

Kulten lever
När det gäller Knutters så lever kulten vidare i Kisa. Och visst finns det positiva sidor, menar "Frida" Blixt.
- Det roliga är ju att det ändå kom så mycket folk så parken kan fortsätta sin verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om