Nära explosion

En brand bröt i torsdags ut på pelletsfabriken i Forsnäs söder om Österbymo. Räddningstjänsten från flera orter jobbade för fullt med släckningsarbetet.

Släckningsarbetet försvårades något av blåsigt väder som fick eldsflammerna att slå upp.

Släckningsarbetet försvårades något av blåsigt väder som fick eldsflammerna att slå upp.

Foto:

Kinda2007-08-17 06:13

Det var vid 9.30 som Räddningstjänsten larmades som en brand i pelletsfabriken i Forsnäs. Branden startade i pelletsföretaget Neovas torkanläggning, som används för pelletstillvärkning. Enligt Jonas Petri, räddningsledare, rådde det även en explosionsrisk på grund av den höga temperaturen och hydraloljan som finns i byggnaden.
- Vi har just nu ett begränsat arbete. Vi måste först hindra branden från att sprida sig till pelletslagret, säger Jonas Petri räddningsledare för Höglandet.
Brandmän från flera Räddningstjänsten från bland annat Kisa, Ydre, Eksjö, Jönköping, Nässjö och Vetlanda jobbade för fullt med att få branden under kontroll. Samanlagt var det cirka 35 brandmän på plats och av dessa var det cirka 25 stycken som rökdykte. Släckningsarbetet försvårades något av blåsigt väder som fick eldsflammorna att slå upp.
- Det har börjat brinna i taket, vi måste nu se till så att de inte sprider sig in på spånlagret. Det är det viktigaste just nu, så att vi inte gör skadorna värre, säger Jonas Petri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om