Närproducerad mat hela veckan

Den här veckan har Kinda kommun serverat närproducerad mat. 1 600 portioner. Varje dag. - Vi jobbar aktivt med att öka andelen ekologisk och närproducerad mat i våra kök, säger kostchefen Anki Bexell.

I veckan kom flera politiker till Värgårdsskolan för att äta lunch. Det serverades kött från Vimmerby och potatis från Motala. Hur det smakade? "Jättegott", sa politikerna. På bilden ses Pia Tingvall (C), Göran Landström (M), Pär-Anders Olovsson (C) och Göran Lindgren (M).

I veckan kom flera politiker till Värgårdsskolan för att äta lunch. Det serverades kött från Vimmerby och potatis från Motala. Hur det smakade? "Jättegott", sa politikerna. På bilden ses Pia Tingvall (C), Göran Landström (M), Pär-Anders Olovsson (C) och Göran Lindgren (M).

Foto:

Kinda2013-11-08 07:52


Temaveckan gäller såväl dagis, skola som äldreomsorg och är den största satsningen hittills på närproducerad mat. Råvarorna har hämtats från tio producenter i närområdet.
I måndags var det köttgryta från Vimmerby på menyn. I tisdags serverades det nötkött från Nystad, bröd från Slätmon och äpplen från Linköping.

Ny upphandling
Så har det fortsatt.
I dag avslutas temaveckan med spagetti och köttfärssås.
- Våra matgäster uppskattar när det är närproducerad mat. Alla tycker att det är stor skillnad, både vad gäller smak och kvalité, säger Anki Bexell, kommunens kostchef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om