Närproducerad meny i Kinda

Producenter, politiker och elever har fått mer-smak. De vill se mer närproducerad mat i kommunens kök. I går var det en historisk dag hos både skolorna och äldreomsorgen. För första gången någonsin serverades det mat som är producerad i Kinda.

Kinda2011-09-30 06:43

Åtta lokala producenter bidrog till menyn som bestod av köttfärssoppa, bröd och frukt.
Hur det smakade?
Vi låter eleven Hampus Rudholm svara på den frågan:
- Jättegott! Jag har tagit två portioner med soppa.
Politikern Eddie Näsström (M) håller med:
- Det smakar alldeles utmärkt.
När Kinda-Posten kom till Bäckskolan i Kisa vid 11.30-tiden var matsalen full av elever, politiker, producenter, lärare och annan personal.

EU-regler styr
Carolina Ericsson, projektledare för KindaMat, berättar att tanken föddes redan förra hösten.
- Vi jobbar för att uppmärksamma den närproducerade maten. Att vi har fått till en speciell Kindadag tillsammans med kommunen känns både stort och fantastiskt glädjande.
Britt-Louise Elmér-Storm, kostansvarig i Kinda kommun, säger så här:
- Vi vill ha mer närproducerad mat, helt klart. Samtidigt finns det EU-regler kring upphandlingar som vi måste ta hänsyn till.
Elmér-Storm poängterar att kommunen inte kan "favoritisera" lokala företag vid upphandlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om