Nej till FP:s förslag om föreningshus

I måndags sa politikerna i kommunfullmäktige nej till Folkpartiets förslag om ett föreningshus. Beslutet föregicks av en hård debatt mellan Pia Tingvall (C) och Lars Karlsson (FP).

Kinda2014-08-27 07:05

Som vi har berättat tidigare vill Folkpartiet skapa ett föreningshus. Folkets Hus i Kisa - som för närvarande ligger ute till försäljning - pekas ut som det bästa alternativet.
- De ekonomiska förutsättningarna bör i alla fall utredas. Vi behöver naturliga mötesplatser i Kinda, menar Lars Karlsson (FP).

Försäljningen fortsätter
Men intresset från de övriga partierna har varit svalt. I måndags kväll sa fullmäktige nej till Folkpartiets motion. Därmed fortsätter försäljningsprocessen av Folkets Hus som planerat.
- Vi hoppas och tror på en bra köpare som kan utveckla Folkets Hus. Föreningarna ska ägna sig åt föreningsverksamhet, inte fastighetsskötsel, sa Pia Tingvall (C) som poängterade att Kinda kommun har ett fantastiskt föreningsliv.
- Vi kommer fortsätta att satsa på våra föreningar. Men Folkpartiets motion handlar mycket om Folkets Hus. Vi är inte beredda att binda oss till en fysisk byggnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om