Nu ska riksväg 23/34 bli mötesfri

Riksväg 23/34 mellan Kisa och Rimforsa ska bli mötesfri. Det omfattande vägarbetet pågår till hösten 2014 och kostnaden beräknas landa kring 65-70 miljoner kronor. De närmsta månaderna väntar skogsavverkning, schaktning och sprängning längs sträckan.

De blåa sträcken visar vart vägen kommer att breddas. Karta: Trafikverket

De blåa sträcken visar vart vägen kommer att breddas. Karta: Trafikverket

Foto:

Kinda2013-08-15 06:44


För fyra-fem år sedan påbörjades arbetet med att göra riksväg 23/34 mellan Linköping och Kisa till en 2+1-väg.
Men på grund av pengabrist stoppades ombyggnationen redan vid Skeda Udde.

Längre än planerat
Nu har Trafikverket vaskat fram nya pengar. Det beräknas kosta omkring 65-70 miljoner kronor att bygga om körsträckan mellan Kisa och Rimforsa. Vägarbetet startar vid Köleforsbron, norr om Kisa, och fortsätter fram till Järnlunden, norr om Rimforsa.
- Enligt det första förslaget skulle den här etappen sluta vid rondellen i Rimforsa. Men nu finns det pengar att fortsätta ytterligare en kilometer fram till bron vid Järnlunden, säger projektledaren Torbjörn Arvidsson.
I förra veckan startade arbetet med att avverka skog längs sträckan. Inom kort påbörjas schaktningsarbetet.
- Under hösten blir det fokus på breddningsarbetet, såsom skogsavverkning, schaktning och sprängning. Asfaltering och montering av stolpar äger till största del rum under 2014.
Hur påverkas trafikanterna de närmsta månaderna?
- Det handlar om att kolla in skyltarna och
visa respekt för vägarbetarna. Under sprängningsarbetet vid Slätmonsbergen blir det trafikljus och lots. Men det är ett tag kvar innan vi påbörjar det arbetet, säger Torbjörn Arvidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om