Nu släpper Gun-Britt en ny bok

Gun-Britt Monell är en produktiv kvinna trots en vördnadsfull ålder av 85. Sedan maj månad har hon skrivit och släppt tre böcker. Den senaste om ”farfar Ferdinand och några till”.

Gun-Britt Monells senaste bok. ”Boken om min farfar Ferdinand och några till”

Gun-Britt Monells senaste bok. ”Boken om min farfar Ferdinand och några till”

Foto:

Kinda2017-12-07 13:30

Gun-Britt Monell har haft ett rikt kulturellt liv med flertalet skrivna böcker och inspelningar inom olika forum. Ett intresse som inte på något vis hon gör avkall på, utan tvärtom. Sedan den 23 maj har damen i dagarna släppt sin tredje bok. ”Boken om min farfar Ferdinand och några till”.

Präglat min uppväxt

– Boken är dokumentär, eller en levnadsberättelse där allt som är angivet med farfars egna ord. Boken belyser även många andra intressanta personer och flera datum och namn på tidigare släktingar, informerar Gun-Britt Monell.

– Under min uppväxt så var jag mycket hos farfar och farmor, och de har präglat mig mycket under min uppväxt, fast visst skämde de även bort oss barnbarn.

Hedra farfar

Boken handlar om en mans liv. Många roliga livshistorier blandas med dagboksanteckningar från landsbygden under 50 talet samt en levnadsbeskrivning från en festprisse. Boken innehåller även flera gamla fina fotografier.

– Farfar var duktig på att formulera sig och berätta historier. En sådan barndom som jag fick med farföräldrar som tog sig tid för oss barn kan man inte köpa sig. Att få hedra farfar och föra hans berättelse vidare känns bra, berättar Gun-Britt Monell.

Bokutgivningen ägde rum på Horns bibliotek med adventskaffe och väldigt god tillslutning av besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om