Nu växer Rydsnäs nya affär upp

Nu går det som på räls för nya affären i Rydsnäs. Taket ligger på plats, andelar har tecknats för 465 000 kronor och Ydre kommun har just beslutat skjuta till 610 00. Den 1 december är det dags för invigning.

Kinda2007-09-04 06:20

Det går undan i Rydsnäs. Den 11 juni togs första spadtaget för det nya affärsbygget och redan nu står huset på plats. Ja, till och med under tak.
- Trätaket är på, läkten ska på den här veckan och takteglet nästa vecka, berättar Håkan Lindgren, ordförande i Rydsnäs Servicefastighet Ekonomiska Förening.

Ideellt arbete
En rad lokala företag utför själva byggnationen, men med god hjälp av ideella krafter. Städning, kapning av bräder, utvändig målning är exempel på jobb som utförs ideellt. Och bra går det.
- Ja, i fredags låg vi faktiskt 1,5 vecka före tidsplanen, berättar Lindgren. Fast det kan ju ändra sig...

Klart till december
Målet är fortfarande att fastigheten ska invigas av landshövdingen den 1 december. Då ska byggnaden inrymma en splitter ny livsmedelsbutik och restaurang.
Butiken ska drivas av Rydsnäs Handel AB och restaurangen av Ryzätra Lunch och Catering HB, båda företag som redan är verksamma i Rydsnäs. Företagen blir alltså hyresgäster till Rydsnäs Servicefastighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om