Ny ägare till anrika Kinda Motell: "Vi ser mycket stor potential"

Den anrika väganläggningen Kinda Motell vid rondellen i Rimforsa har fått ny ägare i Hamravik Förvaltnings AB. Tanken är att motellet ska drivas vidare i nuvarande skepnad. Åtminstone i ett initialt skede. -Så är det, säger Philip Gustafsson, Hamra Gård, vd Hamravik Förvaltning. Men vi kommer ändå att göra en exteriör uppsnyggning redan från början.

Tillträdesdagen för Kinda Motell är den 2 maj. Nya ägare är Hamravik Förvaltnings AB, Hamra Gård.

Tillträdesdagen för Kinda Motell är den 2 maj. Nya ägare är Hamravik Förvaltnings AB, Hamra Gård.

Foto:

Kinda2017-04-06 12:12

De flesta bilfarare utmed riksvägen 34 mellan Linköping och Vimmerby, och vidare söderut mot Kalmarhållet, har säkert någon gång stannat vid motellet i Rimforsa, där det lyser upp inbjudande från trafiken norrifrån.

De senaste åren har verksamheten förändrats i omgångar, även om grunden alltså bensinstationen och motellet, med övernattningsstugor och restaurang, har överlevt både upp- och nedgångar.

-Det är helt klart en anläggning med stor potential, berättar Philip Gustafsson inför övertagande som ska ske den 2 maj. Vi ser det som en mycket bra förvaltningsenhet och även om det inte finns några som helst planer klara så finns naturligtvis tanken att det återigen ska bli ett attraktivt och mycket välbesökt vägstopp för resande utmed 23/34:an.

Ambitionen är att såväl de nuvarande arrendatorerna som deras respektive rörelseverksamheter ska vara kvar. Han kan ändå avslöja så mycket Philip Gustafsson vid Hamraviks Förvaltnings, att det kommer att ske en viss exteriör upprustning redan i steg 1, som han säger.

-Vi har ju även tagit i beaktande att det till fastigheten hör ytterligare mycket attraktiv tomtmark, som kan bebyggas på det ena eller andra viset. Det finns inte heller några planer klara angående detta, men det skapar många möjligheter för oss.

Butiksdelen Ica Nära omfattar cirka 300 kvm och den innehåller såväl butiksvaror, viss fastfood och ett sortiment av bilreservdelar. Motelldelen har fristående byggnader där man som på gammalt vis, kan parkera sin bil rakt utanför entrén. Det är totalt tio övernattningsrum.

I restaurangen en våning upp serverar mat såväl dagtid som kvällstid och helger.

Inköpet av Kinda Motell är inte den enda affär som Hamraviks Förvaltnings AB är inblandad i för närvarande. Parallellt sker en satsning i anslutning till det nya handelsområdet i Västervik. Med byggstart bara inom ett par veckor ska en kombinerad tvätthall och industrilokal för bilbesiktningsverksamhet uppföras.

-Vi bygger en helt ny industrilokal med adress Lunnargatan, säger Philip Gustafsson. Det är beräknad inflyttning under oktober i år och då ska bilprovningsföretaget Carspect flytta in med sin bilbesiktningsverksamhet i den ena halvan, och vi bygger själva en helautautomatisk bilportaltvätt i den andra halvan.

Tvätt hallen ska vara helt utan personal och vara tillgänglig dygnet runt. Helt byggnationen är kostnadsberäknad till fyra till sju miljoner kronor.

-Vi kan inte vara mer exakta än så eftersom anbudsprocessen inleds nu i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om