Ny ägare till Bilskadecenter i sista minuten

Bilskadecenter i Kinda har varit till salu under en tid. Då ingen efterträdare dök upp planerades en nedläggning av företaget, fast innan avtalen med försäkringsbolagen sades upp dök en seriös intressent upp. Nu fortsätter företaget som innan, dock med ny ägare.

Glenn lywén, Fredrik Merell och Malin Merell tackar varandra för en god affär.

Glenn lywén, Fredrik Merell och Malin Merell tackar varandra för en god affär.

Foto:

Kinda2017-08-25 11:23

Bilskadecenter startades 1992 med namnet Berglund & Eriksson Billackering. 1996 blev Glenn Lywén anställd som plåtslagare. 

Något år senare blev även Lywén delägare i verksamheten.

I samband med byggnationen av de nya moderna lokalerna under 1999, där ägarna investerade i en ny sprutbox och flera riktbänkar, ombildades handelsbolaget till AB och bytte till sitt nuvarande namn.
– I samma veva löstes Mikael Eriksson ut och fram till 2012 drev jag och Tomas Berglund företaget tillsammans, berättade Lywén. Då för fem år sedan löstes även Tomas ut och jag har ägnat mig lika mycket åt Bilskadecenter som till de 30 fordon jag har inom bärgningsbranschen.

Verksamheten servar samtliga försäkringsbolag och privatpersoner. Även utförs mekaniska reparationer, plåtarbeten, lackering, plastreparationer, rostskyddsbehandlingar, bärgning, rutbyten och stenskottslagning med mera.

– Med åren känner man sin begränsning, och därmed kom tankarna att sälja Bilskadecenter och enbart ägna mig åt bärgningen som innebär dygnet runt beredskap och ett ansvar för de anställda, berättade Glenn Lywén.
– Efter att verksamheten varit till försäljning under en period utan att rätt köpare dykt upp såg jag det som en sista utväg att helt och hållet lägga ner verksamheten. Fast då dök de rätta personerna upp.

– Jag har varit inom taxibranschen i 25 år, och kände mig färdig där, förklarade Fredrik Merell, Rimforsa. Jag satt med 17 anställda och 11 bilar när känslan kom över mig. Personalen och bilarna togs över av taxibil som innehar kontraktet på den körning som vi utförde.
– Under alla år så har jag haft ett stort intresse för bilar och att skruva med dem. Även så utför jag biltransporter inom mitt företag på sidan av taxitrafiken, så därför ringde jag till Glenn en dag för att höra mig för om att kanske få börja köra bärgningsbil.

– Nej, svarade Glenn, du ska ta över Bilskadecenter. Tankarna fortsatte och i måndags skrev vi på pappret, förklarade Fredrik Merell.
– Jag och min fru Malin hade skojat om detta lite innan då vi sett att det var till salu, fast att det skulle bli allvar och så här snabbt kunde vi ju inte ens fantisera om.

– Verksamheten drivs från den 1 september av mig och min fru Malin Merell, och vi hoppas inte att kunderna kommer märka någon skillnad när de behöver vår hjälp. Jag känner att detta är ett företag med stor potential, och det är med en stor ödmjukhet som vi tar över Glenns hårda arbete som han och Tomas lagt ner på företaget, berättade Fredrik.
– Vi bör nog anställa någon mer person till verkstaden för att det ska fungera optimalt, informerade de nya ägarna. Vidare har Glenn lovat att han ska vara behjälplig i ett övergångsskede med sin kunskap och kontaktnät, vilket vi känner en stor trygghet i.

– Det är få företag i branschen som har avtal med så många försäkringsbolag och den bredd som de lyckats med här, förklarade Merell vidare.
– Lokalen innehåller sex stycken billiftar vilket möjliggör en utökad verksamhet, och vi känner en glädje över att kunna få ha direktkontakt med kunderna, avslutade paret Merell.
Glenn kommer tillsvidare ha kvar en del av utrymmet som förråd till bärgningsutrustningen samt så kommer bärgningskontoret finnas kvar i byggnaden.

Bilskadecenter har stor potential enligt det nya ägarparet. Foto: Morgan Karlsson
Bilskadecenter har stor potential enligt det nya ägarparet. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om