Ny kommunresa till Kimilili

Kommunens samarbete med Kimilili är fortsatt starkt. På fredag är det nio politiker och tjänstemän som flyger till Kenya.

På fredag bär det av till Kimilili. Det är den femte kommunresan sedan 2006. Fr v Pia Tingvall, Mariann Syllner Gustafsson, Majlis Johansson, Torbjörn Mellgren och Ture Göransson.

På fredag bär det av till Kimilili. Det är den femte kommunresan sedan 2006. Fr v Pia Tingvall, Mariann Syllner Gustafsson, Majlis Johansson, Torbjörn Mellgren och Ture Göransson.

Foto:

Kinda2012-03-02 23:26


Det blir femte gången sedan 2006 som politiker och tjänstemän besöker Kimilili - en stad i västra Kenya med uppskattningsvis 150 000 invånare.

Vatten och energi
Kindadelegationen består av nio personer: Majlis Johansson, kommunsekreterare, Erik Björklund, flyktingsamordnare, Torbjörn Mellgren (S), Claes Brandén (MP), Pia Tingvall (C), Matti Malinen, energirådgivare, Staffan Andersson, teknisk chef, Helena Brunberg, lärare, och Ture Göransson, stadsarkitekt.
Grundstenarna för samarbetet är vatten, energi och demokrati. Årets resa pågår i elva dagar. Utöver Kimilili blir det troligtvis ett besök på den svenska ambassaden i Nairobi.

Till 2013
Resan till Kenya finansieras av ICLD (Internationellt centrum för lokal demokrati). Samarbetet mellan Kinda kommun och Kimilili har grönt ljus fram till 2013. Därefter görs en ny utvärdering.
Det senaste året har det höjts kritiska röster mot kommunens engagemang i Kenya. Bland annat tycker moderaterna att samarbetet bör avslutas efter 2013.
Den aktuella Kindadelegationen är av en annan åsikt:
- Vi kan inte rädda hela världen, men vi kan i alla fall bidra med en liten del. Om alla sitter hemma på kammaren och inte bryr sig längre än vad näsan räcker, då får vi aldrig en bättre värld, säger Majlis Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om