Ny ks-ordförande blickar framåt

Interna stridigheter, omröstningar och kaos in i det sista. Nu vill Pia Tingvall (C) lyfta politiken i Kinda. - Vår kommun är värd så mycket mer än den här röran, säger hon.

Pia Tingvall (C).

Pia Tingvall (C).

Foto:

Kinda2012-12-19 07:47

Redan i mitten av november lanserade centerpartiets nomineringskommitté Pia Tingvall som Anders Ljungs ersättare. Därefter har det varit en politisk cirkus av sällan skådat slag.
Som vår tidning berättade i går fortsatte kalabaliken in i det sista. Vid måndagens fullmäktigesammanträde ville tre moderater och fyra centerpartister bordlägga frågan om ny ordförande i kommunstyrelsen.
Men till slut, strax före 21.00, valdes Pia Tingvall till ny ks-ordförande. En titel som träder i kraft vid årsskiftet och gäller resten av mandatperioden. Tingvall blir även kommunalråd på 75 procent.
Hur upplevde du måndagskvällen?
- Allting var väldigt oväntat. Man kan ju inte säga annat än att vi inom alliansen har berett den här frågan under väldigt lång tid, så det var nog fler än jag som blev överraskad när delar av alliansen ville bordlägga frågan. Jag hade inte förutsett den utvecklingen.
Ja, hur ser du på det. Vid omröstningar har hälften av dina partikamrater förespråkat Ljung. Och i måndags kväll fortsatte oroligheterna. Har du stödet som krävs?
- Jag känner stöd av hela alliansgruppen. Nu jobbar vi utifrån de här förutsättningarna. Nu ska vi framåt och ut ur svackan. Vår fina kommun är värd så mycket mer än den här röran, säger Pia Tingvall.

"Inte på topp..."
I nästa andetag tillägger hon:
- Jag börjar ju inte på topp... Jag får jobba mig uppåt och bevisa att jag har någonting att ge. Just den viljan har drivit mig genom den här turbulensen.
Pia Tingvall gjorde entré i lokalpolitiken under mitten av 90-talet. Då representerade hon Kindapartiet. Inför valet 2006 gick hon med i Centerpartiet.
Sedan 2010 har hon varit vice ordförande i både fullmäktige och kultur- och fritidsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om