Ny ledningsgrupp ska stärka politiken

Alliansen vill sudda bort bilden av att Kinda kommun har en svag politisk styrning. Hur? Genom en ny ledningsgrupp som består av sju ledande politiker.

Kinda2012-10-27 04:07

Under hösten har det stormat rejält i Kinda kommun. Den färska organisationsutredningen, som blev offentlig i tisdags, pekar på flera brister. Inte minst inom politiken.

Ljung ingår
Den styrande alliansen fick information om rapportens innehåll i mitten av september. Redan då inleddes arbetet med att stärka upp politiken.
Den nya ledningsgruppen, som presenterades i går, består av Malin Svensson (M), Pontus Wessman (MP), Lena Käcker Johansson (KD), Eddie Näsström (M), Göran Olsson (C), Pia Tingvall (C) och Anders Ljung (C). Ljung finns med i gruppen fram till nyår, då han lämnar rollen som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Varje vecka
Ledningsgruppen ska jobba med frågor som rör bland annat tillväxt, samverkan, samhällsplanering, demokrati, hållbar utveckling och marknadsföring.
- Genom att olika personer får ett tydligare och utökat ansvar ska den politiska styrningen i Kinda kommun bli bättre, säger Malin Svensson, ordförande i ledningsgruppen.
Hur ofta ska ni träffas?
- Det krävs att vi träffas varje vecka. Vi kommer även att ha täta kontakter med tjänstemännen, den dialogen måste förbättras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om