Ny ordförande i Rimforsa IF

2012 var ett mycket bra år för Rimforsa IF. Både sportsligt och ekonomiskt. Nu tar föreningen sikte på Hackelområdet. - Kommunen måste börja agera. Vi vill se spaden i jorden under 2013, säger Per-Arne Pettersson som är ny ordförande i RIF.

Per-Arne Pettersson är ny ordförande i RIF.

Per-Arne Pettersson är ny ordförande i RIF.

Foto:

Kinda2013-03-02 05:07


Under ett år har ordförandeposten i Rimforsa IF varit vakant.
Nu är det problemet löst.
Vid årsmötet i veckan valdes Per-Arne Pettersson till ny ordförande.

Fler omklädningsrum
Det är en sportintresserad herre som bland annat har varit ishockeydomare på elitnivå. Numera spelar 63-åringen golf, samt engagerar sig i Rimforsa IF.
- Jag har bott i Rimforsa sedan 1976 och haft olika roller inom föreningen. Under tio år upphörde engagemanget, eftersom jag satsade fullt ut på jobbet.
- Men förra året, som nybliven pensionär, kom jag med i styrelsen.
Och nu är du ordförande...
- Ja, det var naturligt att tacka ja. Under det senaste året har jag varit vice ordförande. Det känns inspirerande att vara en del av föreningens arbete. Sportsligt var 2012 ett helt fantastiskt år. Herrlaget gick upp i fyran, damlaget gick upp i trean och juniorlaget vann sin serie. Och nu har ju även innebandylaget vunnit sin serie.
Dina tankar om framtiden?
- Grunden är förstås att behålla den goda verksamheten. Sedan kommer vi att fokusera mycket på Hackelområdet. Det arbetet måste komma igång snart. Vi vill se spaden i jorden under 2013, säger Per-Arne Pettersson.
Han är trött på alla utredningar och storslagna visioner.
- Nu är det dags för kommunen att börja agera. Under 2012 har vi uppvaktat kommunens politiker vid ett flertal tillfällen och framfört våra åsikter. Vi menar att man ska utgå ifrån befintliga anläggningar i syfte att säkra och utveckla pågående verksamhet.
- Exempelvis finns det bara två omklädningsrum på Hackel. Det är inte ovanligt att sex stycken lag vistas där samtidigt. Så kan vi inte ha det längre.
Inom en tvåårsperiod vill Rimforsa IF att det finns en färdig konstgräsplan på den nuvarande grusplanen.
- För tillfället står grusplanen oanvänd året om. Den används egentligen bara som parkeringsplats i samband med marknaden, säger Per-Arne Pettersson som även vill se bättre vägar till och från Hackelområdet.
- Vi i styrelsen kommer att ligga på Kinda kommun om de här frågorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om