Ny resurs i Attraktionskraft Kisa

Sedan tidigare jobbar Ingemar Bengtsson för Attraktionskraft Kisas räkning. Nu får han sällskap av Pär-Magnus Jonsson - som ska driva en rad olika projekt för att utveckla Kisa.

Pär-Magnus Jonsson är ny resurs i Attraktionskraft Kisa. En av arbetsuppgifterna är att försöka få till ett vattenfall vid norra infarten.

Pär-Magnus Jonsson är ny resurs i Attraktionskraft Kisa. En av arbetsuppgifterna är att försöka få till ett vattenfall vid norra infarten.

Foto:

Kinda2013-02-14 07:48


Sedan starten 2011 har intressegruppen Attraktionskraft Kisa genomfört flera av sina idéer. Städningen längs Storgatan har blivit bättre, det finns belysning vid infartsskyltarna och den så kallade Kisaklockan är på plats igen.
Tack vare pengar från kommunen, Rimaster, Stiftelsen Kindahus och Kinda-Ydre Sparbank fick Attraktionskraft Kisa utökade resurser i höstas.

Gemensamt presentkort
Då anställdes Ingemar Bengtsson som utvecklingsledare på 40 procent.
Under de senaste månaderna har han bland annat tagit fram en katalog med kontaktuppgifter till Kisas företagare, samordnat annonsering och tittat på möjligheterna att införa ett gemensamt presentkort för ortens handelsföretag.
Även fortsättningsvis kommer Ingemar Bengtsson att jobba med frågor som rör handeln i Kisa. Men på egen begäran blir det färre antal timmar i veckan.
- Istället för två heldagar kommer jag att jobba fem timmar i veckan med det här, säger Ingemar Bengtsson.
Med anledning av det har Attraktionskraft Kisa knutit upp ytterligare en person till sitt arbete. Det är Pär-Magnus Jonsson som ska driva olika projekt för att utveckla Kisa. Han är anlitad på elva timmar per vecka.
- Det är en förmån. Jag ser verkligen fram emot det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om