Ny vägbeläggning ger bekymmer: "Fått två punkteringar – på en vecka"

Nu får ett par länsvägar runt Horn ny beläggning, vilket är mer än välbehövligt. Dock har det ställt till det för en del bilister som har fått punktering under arbetets gång.

Ann-Charlotte Karlsson får nu köra på reservhjulet till ett nytt däck finns på plats. Foto: Lars-Göran Bexell

Ann-Charlotte Karlsson får nu köra på reservhjulet till ett nytt däck finns på plats. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-06-20 05:30

– Jag har fått punktering två gånger på en vecka och jag törs inte åka på vägen längre, säger Ann-Charlotte Karlsson som bor i Hällefors mellan horn och Djursdala.

Länsvägarna 658 mellan Horn och Finede och 661 mellen Horn och Vadstugan har varit som i Robert Brobergs sång en riktig "Huppegupptäcksfärd". Nu är det dock jämna och fina vägar efter att Svevia efter att fått pengar från Trafikverket åtgärdat vägsträckorna men inledningen på arbetet innebar en hel del arga bilister som fått punktering.

– Jag har fått dom signalerna också, säger John Larsson som är platschef på Svevia Tankbeläggning som utför jobbet på vägarna runt Horn.

– För drygt en vecka sedan åkte jag till stickcafeet i Horn och när jag kom ut till bilen upptäckte jag att det var punktering. I tisdags var det dags igen. När jag åkte hem från Horn och svängde på länsväg 657 mot Djursdala började bilen att gunga. jag gick ut och visst, det var punktering igen, säger Ann-Charlotte Karlsson.

Ann-Charlotte lämnade in de trasiga däcken till en lokal däckfirma.

– Däckkillen sa att det har varit flera som har fått punktering på grund av vägarbetet och han sa att de lägger ut stenar som är vassa som knivblad på vägen.

– De vassa stenarna blir efter att man har fräser ner vägbanan till grov makadam, säger John Larsson och fortsätter:

– Det gör vi för att få bättre bärighet i vägbanan. Därefter hyveljusterar, packar och vattenbegjuts vägbanan. När det är gjort så lägger vi på makadam med ett bindemedel över och sista momentet är ett tunt lager av fint grus och då blir det inga punkteringar. Tyvärr så är det första momentet som kan göra att det blir punktering, säger John Larsson.

Ann-Charlotte Karlsson la inför sommaren på helt nya däck.

– De två punkterade däcken gick inte att laga, så att det har så här långt kostat mig 3 000 kronor. Jag har skickat in en skadeanmälan till Trafikverket, men inte hör något därifrån än. Jag vågar inte köra på de här vägarna längre.

– Det är lugnt. När sista momentet är gjort så är vägarna i perfekt skick, säger John Larsson.

Två vägar utanför Horn får nu ny beläggning. Foto: Lars-Göran Bexell
Två vägar utanför Horn får nu ny beläggning. Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om