Nya lägenheter byggs mitt i Rimforsa: "Jag hoppas på inflyttning till semestern"

Det kommer att bli en pärla mitt i Rimforsa, gamla lokalen Spiran, som användes av Kinda kommun bland annat för dagverksamhet. Där byggs nu fyra, eventuellt fem, toppmoderna lägenheter. -Alla på markplan, alla med altaner och med toppmodern standard. Jag hoppas på inflyttning innan semestern.

Byggherren Tommy Berg har för avsikt att snygga till byggnadens yttre genom att måla fasaden, bygga enskilda altaner till alla lägenheter och förse trädgård och fasad med belysning. Foto: Alf Wesik

Byggherren Tommy Berg har för avsikt att snygga till byggnadens yttre genom att måla fasaden, bygga enskilda altaner till alla lägenheter och förse trädgård och fasad med belysning. Foto: Alf Wesik

Foto:

Kinda2017-02-28 11:00

Det är Tommy Berg i Linköping som säger så, till vardags verksam inom PLW Elteknik i Linköping och Norrköping. Han berättar att det varit en viss process att komma dit han är idag, avseende Spiran.

-Ja, jag köpte fastigheten redan för ett par år sedan, men sedan har jag funderat fram och tillbaka, vad jag skulle göra med den och hur.

Han berättar att hans fastighetsförvaltning, han äger bland annat även gamla ålderdomshemmet i Bestorp, har drivits mer eller mindre som ett hobbyprojekt, men att han tycker det är jätteroligt, bredvid elföretaget.

-Ja, det är verkligen roligt, och vem vet, någon gång i framtiden kanske det finns en möjlighet att jag bara sysslar med detta. Problemet är ju bara att det är väldigt svårt att hitta lämpliga objekt.

Men när möjligheten dök upp att köpa den centrala fastigheten i Rimforsa, så tvekade inte Tommy Berg. Han berättar att affären gjordes upp på bara ett par veckor, när han väl insett möjligheten.

-Sedan dess har jag sökt och erhållit bygglov. Till en början gjorde jag det mesta själv, jag rev allt som skulle rivas och jag har reglat det mesta. En kompletterande anmälan om värmepumpsinstallation har lämnats in och nu är även den installationen under slutförande.

Men nu är det dags att lämna över det återstående arbetet till "yrkesfolk", som Tommy Berg uttrycker saken. Han hoppas att allt ska stå klart till sommaren och helst innan semestern.

Hela byggnationen inklusive inköp av fastighet är kostnadsberäknad till tre miljoner kronor. Det blir till en början fyra lägenheter, men kanske fem innan allt är klart.

-Ja, det är så att jag har tagit en lämplig del av fastigheten i anspråk till förråd för hyresgästerna, men jag hoppas kunna göra en tillbyggnad för förråden, och kunna bygga ytterligare en lägenhet i fastigheten istället. Jag ska försöka komplettera bygglovet.

Som läget är just nu blir det således fyra lägenheter, en tvåa, en trea och två fyror. Lägenheter blir i storleksordningen från 71 kvm och upp till 89 kvm.

-Huset kanske ser lite trist ut på utsidan idag, men jag tänker måla upp det hela och snygga till med altaner, snygga uteområden och naturligtvis mitt specialområde, bra belysning. Det blir även sex parkeringsplatser för hyresgästerna, plus en gästparkering.

Han står just i valet och kvalet om hur han ska upprätta kontakter med intresserade hyresgäster.

-Jag har märkt en stegrande efterfrågan och vet att det är verkligt lång väntetid hos Stiftelsen Kindahus för fyror i Rimforsa. Så av den anledningen vill jag inleda med mailkontakt med intressenter.

Han har ännu inte bestämt var hyran hamnar, men det kommer att ske inom kort.

-Jag inser ju att i det fallet jag ska få hyresgäster till semestern, så kanske de måste säga upp nuvarande lägenheter, eller kanske sälja sin villa. Det finns även viss möjlighet att de kan vara med vid materialval, kanske någon personlig kulör, någon fondtapet eller så.

-Min filosofi är att ha en personlig och nära kontakt med hyresgästerna. Jag klipper exempelvis gräset själv i Bestorp, och talar ofta med de som bor i huset. Det tror jag alla har nytta av.

-Jag tror på en mix av hyresgäster i mina fastighetsbestånd, såväl yngre som äldre, då tror jag de boende trivs bäst.

Det är Sonark Arkitektkontor i Linköping som står bakom förvandlingen av lokalen för daghemsverksamhet till fyra lägenheter och förrådsutrymme. Alla lägenheter byggs i markplanet och får egen uteplats.
Det är Sonark Arkitektkontor i Linköping som står bakom förvandlingen av lokalen för daghemsverksamhet till fyra lägenheter och förrådsutrymme. Alla lägenheter byggs i markplanet och får egen uteplats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!