Nya matvanor gynnar marmeladeri

Ann-Sofi har ett fyrtiotal sorter - från sött till salt.

Kinda2015-10-10 04:05


Inte nog med att marmelader ofta är fina till färgen, och goda. Det är även vackert när Ann-Sofi Johansson kokar bären. Det gör hon nämligen i stora blanka koppargrytor.

- Koppar leder värme väldigt bra, och det är viktigt att bären kokar upp snabbt för att de ska behålla kvaliteten.

Det är snart 20 år sedan Ann-Sofi Johansson och hennes svägerska IngMarie Holmström sa upp sig från fasta anställningar för att istället ägna dagarna åt det som tidigare varit deras hobby: att odla bär.

Gårdsbutiken byggdes ut och de började med produktion av KRAV-ägg. Och förädling av olika bär.

- Det blev fel. Vi tänkte storskaligt. Sylten blev för lika den som redan fanns på hyllan i butiken.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om