Nya rapporter ger Björkfors hopp

Skolköket på Linnéskolan har en framtid. Det menar Oppebys bygderåd - som levererade en ny rapport på veckans medborgarträff.

Kinda2009-10-09 06:44

Den nya rapporten är gjord av livsmedelskonsulten Per Nilsson - och är inte lika kritisk som den kommunen gjorde i början av året.
- Vi anlitade helt enkelt en kille som kan livsmedelslagen. Mycket är en tolkningsfråga. Jag tycker att kommunen ställde för höga krav i sin rapport, säger Ulrik Saanum, en av medlemmarna i Oppebys bygderåd.

Från Bäckskolan
Just skolköket var en het fråga på medborgarträffen i Allhuset tidigare i veckan. Runt 30 personer kom för att diskutera med kommunens representanter.
- Vi är många som vill att köket ska användas igen. Förhoppningsvis tänker kommunen till efter den här nya rapporten, säger Saanum.
Det var i våras som Kinda kommun beslutade att stänga skolköket. Bristerna ansågs för stora när miljökontoret gjorde en tillsynskontroll i februari.
- Det finns brister, visst är det så. Men det är inte lika farligt som kommunen har gjort gällande.
- De säger att ett godkänt tillagningskök skulle kosta 1,4 miljoner kronor. Vi tror på knappt en tredjedel av den summan, säger Ulrik Saanum.
Han tillägger att flera föräldrar kan hjälpa till på ideell basis vid en eventuell renovering.
Som det är nu får Linnéskolan sin mat från Bäckskolan i Kisa. Åsikter framfördes att maten hinner bli "mindre bra" på vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om