Nyfikna skogsägare fick tips

Om man äger skog eller mark och vill lära sig mer och få nya idéer, då skulle man ha varit på Someke Gård i går där Linköpings Skogstjänst AB anordnade en skogsdag. Temat var olika möjligheter att optimera sin skogsfastighet och när vår tidning var där var antalet besökare ett 60-tal.

Mattias Johansson tillsammans med Jonas Siverholm som förvaltar Riddarhusets skogar i Södra Sverige.

Mattias Johansson tillsammans med Jonas Siverholm som förvaltar Riddarhusets skogar i Södra Sverige.

Foto:

Kinda2014-08-30 04:06


En skogsdag som gick ut på att optimera sin gård, det var vad som arrangerades i går på Someke Gård, åtta kilometer sydväst om Svalsjö. Många nyfikna skogsägare och entreprenörer hittade till skogsdagen och där fick de gå en liten slinga med åtta stationer. På varje station fanns en person från Linköpings Skogstjänst och de berättade om till exempel hur man sätter plantor på bästa sätt, gallring, slutavverkning och biobränsle.

"Visa vad vi gör"
En av de som var med och arrangerade dagen var Mattias Johansson. Han berättade att det var första gången dagen anordnades i Kinda och att idén med skogsdagen är att bredda kundkretsen i Kinda och informera och hitta markägare som behöver hjälp med sin skog.
- Vi anordnar dagen för att visa upp oss för både gamla och nya kunder, vad vi gör och hur vi tycker att det ska vara. De som kommer hit får nya idéer och vi försöker lära ut hur man kan göra på bästa sätt, både effektivt och kostnadsmässigt, berättar Mattias Johansson, skogsförvaltare/virkesköpare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om