Nytt centermöte på onsdag

På onsdag har centerpartiet sitt nästa möte. Då hoppas Göran Olsson att hans kompromissförslag går igenom. - Visst kan jag tänka mig en kompromiss. Men i så fall ska kompromissen gälla fram till valet 2014, säger Anders Ljung.

Kinda2012-12-08 05:07

Det politiska läget i Kinda är minst sagt skakigt. Anders Ljung har som bekant ångrat sig och vill fortsätta som ordförande i kommunstyrelsen. Det har lett till en duell mot den tilltänkta ersättaren Pia Tingvall.

Ingen lottning
Vid medlemsmötet i söndags vann Ljung över Tingvall med röstsiffrorna 14-13. När centerns fullmäktigegrupp samlades i onsdags kväll blev det 5-5.
Ingen vill att det hela ska sluta med en lottdragning. Istället försöker gruppledaren Göran Olsson hitta en kompromisslösning. Han kommer att presentera sitt förslag på onsdag 17.00 - när centerns fullmäktigegrupp har ett nytt möte.
- Självklart kommer Ljung och Tingvall få vetskap om kompromisslösningen innan dess. Så att de hinner fundera på mitt förslag, säger Olsson.
Är det aktuellt med delat ledarskap?
- Nej, det är inget som jag kommer att föreslå. Mitt förslag handlar mest om tidpunkten för Ljungs avgång. Mer än så tänker jag inte säga. Min ambition är att få slut på strulet så fort som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om