Nytt försök att sälja Kisa Wärdshus: "Banken sa nej till att låna ut pengar"

Nu är Kisa Wärdshus ute till försäljning igen för 3,9 miljoner kronor. De intressenter som fanns tidigare i år hoppade av. När är Kisa Wärdshus sålt?

Kisa Wärdshus är nu ute till försäljning för 3,9 miljoner kronor. Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa Wärdshus är nu ute till försäljning för 3,9 miljoner kronor. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-05-12 09:16

– Det stupade på att de inte fick några banklån, säger Håkan Jernelius som tillsammans med Amy Hedlund köpte Kisa Wärdshus i början av november 1999 av Kinda-Ydre Sparbank för 680 000 kronor.

Banken hade tidigare tagit över fastigheten som stått tom i ett år efter att tidigare ägaren gått i konkurs.

I april 2006 köpte Jernelius/Hedlund Kisa Gästgiverihotell för 2,5 miljoner kronor och i samma veva flyttades gästgiveriets reception över till värdshuset och sedan dess har ett par miljoner investerats i byggnaderna, då bland annat nya hotellrum byggts.

Sommaren 2011 köpte och öppnade krögarparet en restaurang i Västervik, "där man ville satsa fullt ut" och i mars 2013 lades Kisa Wärdshus, inklusive rörelsen, ut till försäljning med en prislapp på sju miljoner kronor. Intresset var dock svalt, vilket slutade med att man la ner satsningen i Västervik och fortsatte med verksamheten i Kisa.

I början på juli förra året dök Kisa Wärdshus upp igen som ett försäljningsobjekt, i vilket tre byggnader ingick, restaurangbyggnaden, Gästgivarhotellet och Gästgivaregården, denna gång med ett pris på 3,9 miljoner kronor. Sex intressenter dök upp. I slutrundan var tre spekulanter kvar, två hoppade dock av och en blev kvar som i princip var klar att ta över både byggnaderna och verksamhet och paret Hedlund/Jernelius flyttade till södra Öland där de köpts hus.

– Vi trodde att allt var klappat och klart, men så var det inte. Problemet nu är att de tänkta köparna inte har klart med finansieringen, sa Amy Hedlund till vår tidning den 18 januari.

Men Amy Hedlund trodde på en lösning då och allt för ett övertagande skulle vara klart i mars, men så blev det inte.

– Banken sa nej till att låna ut pengar, säger Håkan Jernelius.

Restaurangdelen har varit stängd sedan i november förra året. Gästgivarhotellet har varit öppet som vanligt.

– Uthyrningsdelen har varit i gång hela tiden, men vi har inte serverat frukost. Man får hyra rum till rabatterat pris, säger Håkan Jernelius.

Nu är Kisa Wärdshus ute till försäljningen igen med fortsatt utgångspris på 3,9 miljoner kronor.

– Vi försöker igen och det är tre/fyra som har visat intresse. Nu väntar vi på att någon lägger ett bud, man får mycket fastighet för pengarna, säger Håkan Jernelius.

– Det är svårt att svara på, men ju förr ju bättre. Vi vill släppa ansvaret så fort som möjligt, säger Håkan Jernelius.

Gästgivarhotellet.
Gästgivarhotellet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om