Nytt golv i Värgårdshallen

Efter ett 30-tal år får äntligen Värgårdshallen nytt golv. Golvet går på en halv miljon och totalt rustas hallen för en knapp miljon. Redan den 14 maj börjar arbetet.

Mats Ödgård är en lycklig man sen han fått besked att Värgårdshallen ska ha nytt golv till skolstarten i höst. Foto: Jan Björkegren

Mats Ödgård är en lycklig man sen han fått besked att Värgårdshallen ska ha nytt golv till skolstarten i höst. Foto: Jan Björkegren

Foto:

Kinda2007-04-19 07:11

Värgårdshallens framtid har stötts och blötts länge nu. Hallen byggdes i mitten på 60-talet och i slutet på 70-talet lades ett nytt golv över det gamla. För att lägga nytt golv måste man alltså först riva bort två lager golv och ett lager reglar för att nå ner till de nedersta reglarna.
Och det är precis vad man ska göra. Redan den 14 maj planeras rivningen av det gamla golvet att påbörjas av lokala snickare.
Sen, i mitten av juni, kommer Göteborgsföretaget Berteco AB att lägga ett helt nytt golv. Små gummikuddar läggs på de nedre reglarna, ovanpå dem placeras ett nytt lager reglar, spånskivor och slutligen en skarvfri matta. En likadan matta som i den relativt nya hallen i Södra Vi.
Kuddar med svikt
De där gummikuddarna är viktiga. Det är de som ska ge golvet lagom svikt, berättar vaktmästare Mats Ödgård, på Värgårdsskolan, som håller i renoveringen.
- Jag är så lycklig att de hade ett jobb i Östersund som blev försinkat, säger Ödgård. Då fick de två veckor ledigt så de hinner färdigt här tills skolstarten.
Berteco tar 515 500 kronor för det nya golvet. Men det är mer som ska göras i hallen. Vikväggen som delar av hallen ska repareras för 45 000 kronor.
Handbollsmålen ska sättas fast med väggfästen och kunna hissas upp och ner. Fyra av de åtta bommarna ska tas bort. Över huvud taget vill man ha så få hål som möjligt i det nya golvet.
- I dag är det säkert drygt 30 hål, berättar Ödgård, och omkring hälften försvinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om