Nytt projekt tar Kindaungdomar till Afrika

På lördag bär det av till Kimilili för första gruppen i projektet "Unga Framåt". Per Lundström, Emilia Klaar, Julia Borggren och Eleonore Lundström ska stanna i Kenya i hela sex veckor.

Kinda2015-09-09 08:37


Det är snart tio år sedan Kinda kommun startade sitt internationella samarbete med Kimilili kommun. Flera olika projekt har genomförts och på lördag är det dags för ännu en resa till Kimilili. Projektet finansieras av ICLD (Internationellt Centrum för Lokal Demokrati) och är ett tvåårigt projekt där två utbytesresor till varje land genomförs. I projektet, som heter "Unga Framåt", ska ungdomar stå i fokus, deras intressen och deras kreativitet.

Grupp ett, bestående av Per Lundström, Emilia Klaar, Julia Borggren och Eleonore Lundström åker redan på lördag. De ska stanna i sex veckor denna gång. Utbytesresorna varar vanligtvis i cirka 10 dagar. Grupp två, bestående av Erik Björklund, Angelica Allén, Anton Wessman och styrgruppen från kommunen reser till Kimilili den 25 september.

- En av ungdomarna frågade om vi inte kunde stanna längre under detta besök i Kenya. På Kåken arbetar vi efter "Lena-principen", vilket innebär att vi försöker säga "ja" till ungdomars idéer i första läget. Vi kollade in på det närmare och det gick att lösa, säger Per Lundström, verksamhetsansvarig på Kåken.

Läs hela nyheten i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om