"Oavsett väder kämpar de i backen"

Från onsdag till söndag veckan efter nyår så arrangerade Kinda Alpina klubb en skidskola för jullovslediga barn. 30 deltagare kämpar i skidskolan.

Trots torsdagens regnväder kämpade deltagarna på i skidskolan. Foto: Morgan Karlsson

Trots torsdagens regnväder kämpade deltagarna på i skidskolan. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2018-01-05 12:30

Det är eftertraktade platser i klubbens skidskola som äger rum i Tolvmannabacken. 30 barn i åldrarna fyra till tolv år kämpar tappert med skidliften och att ta till sig skidlärarnas instruktioner. Detta tillsammans med ihärdigt regn då vår tidning var på besök.

Kämpar på

Deltagarna är indelade i sex grupper beroende på tidigare erfarenhet. För att göra detta möjligt så har Kinda Alpina Klubb anställt åtta skidlärare som instruerar deltagarna i allt från att åka i liften till att åka utför på rätt sätt.

- Det är värmande att se hur barnen tappert kämpar med skidliften och att hålla koll på skidorna. Oavsett väder så kämpar de på i backen, berättar Else-Marie Isaxon Skidskoleansvarig.

Trevligt tillsammans

- Vidare känns det väldigt bra för oss som klubb att kunna anställa åtta skidlärare för de skidskolor vi arrangerar under säsongen. Var och en har också fått några utbildningsdagar i Sälen,

- Detta för att uppdatera deras färdigheter och gå igenom vissa nyheter. Det är ett bra gäng som har mycket trevligt tillsammans.

Intresset som arbete

- Samtidigt skapar vår klubb en fin möjlighet för tidigare skidlärare, då några av dem numera arbetar i landets större skidanläggningar under vintersäsongerna.

- Då de sedan tidigare har utbildningen "steg ett" genom oss, så blir de oftast intressanta kandidater för de större skidanläggningarna. Detta är ju också en fin möjlighet för skidlärarna att arbeta med sitt stora intresse, avslutar Else-Marie Isaxon.

Innan man skiljs åt för dagen samlas grupperna och går igenom dagen.
Innan man skiljs åt för dagen samlas grupperna och går igenom dagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om