Man grävde fallgropar på annans mark

"Lite scoutkänsla". Så beskriver polisens förundersökningsledare kojbygget i Kinda som anmäldes för egenmäktigt förfarande. I brist på misstänkt lades utredningen ner.

Kinda2022-10-07 11:33

I somras inkom en anmälan om egenmäktigt förfarande i Kinda kommun till Polisen. Det rörde sig om en man som byggt en koja i skogen på ett företags mark i kommunens östra delar.

Mannen ska enligt anmälaren även ha grävt fallgropar och gillrat fällor, som för att kunna kontrollera om någon varit på platsen.

– Man ser att personen gjort det svårt för andra att komma fram, alternativt gjort att det skulle märkas om man varit där, säger Matilda Rommedahl, förundersökningsledare hos Polisen.

Hon menar att kojan är av en sådan typ att det inte kan röra sig om något ett barn har gjort.

– Det är pinnar som är ihopsnurrade, man ser att här har någon uppehållit sig. Lite scoutkänsla. Det är presenningar och det är välgjort.

Är det gjort för att någon ska kunna bo där?

– Inte året runt, men på sommaren. Personen har byggt ett litet läger, säger Matilda Rommedahl.

När polispatrull åkte ut för att undersöka fallet närmare kunde de inte hitta någon misstänkt på platsen. I brist på spår lades förundersökningen ned.

– Målsägande har sett en man, men det har inte varit någon de kunnat identifiera.

Man skriver i polisanmälan att situationen upplevs som obehaglig. I anmälan vädras även misstankar om att mannen försökt gömma sig från något eller någon.

Finns det någon person som är känd av polisen och som skulle kunna vara kopplad till det här?

– Nej, den kopplingen har vi inte kunnat göra, säger Rommedahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!