Olägenheter för Kindahus lägenheter

Nu tar vi en runda till på den nya skateparken i Kisa. Nu svarar Kinda kommun på den överklagan beträffande placeringen som hyresgästföreningen i Kinda och Stiftelsen Kindahus gemensamt lämnat in till länsstyrelsen.

Kinda2017-10-31 11:30

-Kindahus har inte visat något intresse av att rådgöra om placeringen med oss, skriver kommunen till länsstyrelsen, och därför vidhåller vi placeringen.

Argument emot

En skatepark brukar bestå av hinder av olika slag som ska forceras på mer eller mindre elegant sätt. Men nu visar det sig att hela skateparken är ett stort hinder - ett hinder som nu länsstyrelsen försöka klara av.

Det var i slitet på förra månaden det blev känt att Hyresgästföreningen och Kindahus överklagade till länsstyrelsen själva placeringen av skateparken.

-Vi ställer oss mycket positiva till att kommunen bygger en skatepark i Kisa, men har farhågor kring placeringen. Ett bostadsområde med 75 lägenheter i kvarteret Läraren ligger inom 50 meter från parken.

-Det kan medföra olägenheter för de boende i bostadsområdet i fråga om ljud och buller. Stiftelsen Kindahus och Hyresgästföreningen menar att det är högst olämpligt att förlägga en skatepark så nära ett flerbostadsområde.

Argument för

Kinda kommun skickade för några dagar sedan in ett yttrande till länsstyrelsen inför beslutet. Innehållet i brevet andas en viss uppgivenhet. Anledningen är att kommunen menar att en rådgörande kontakt med Kindahus var verkningslös.

-De visade helt enkelt inget intresse. Vi ser att det kan ske en justering inom området så att den närmaste delen ligger 65 meter från bostadshusen. Markområdet är bra eftersom det är nära stadskärnan med kiosk och butiker.

-Det är nära till toaletter, är skyddat från trafik, naturligt område för ungdomar att vistas på, öppet och synligt så det blir ett tryggt område.

Kommunen vidhåller sin placering, möjligtvis med en mindre justering inom området. Det blir nu länsstyrelsens sak att försöka överbrygga alla hinder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om