Oliwer bakom välgörenhetsdag i Rimforsa

På Oliwer Lundins initiativ arrangeras det en välgörenhetsdag i Rimforsa. - Det här visar att vi ungdomar också kan göra något bra i samhället, säger 16-åringen.

Oliwer Lundin hoppas att många Rimforsabor kommer till välgörenhetsdagen den 27 maj.

Oliwer Lundin hoppas att många Rimforsabor kommer till välgörenhetsdagen den 27 maj.

Foto:

Kinda2012-05-08 06:24


Söndagen den 27 maj blir det full fart vid Församlingsgården i Rimforsa. Eller vad sägs om musikunderhållning, hoppborg, fiskdamm, pilkastning, bollspel, mums-mums-katapult, korvgrillning, med mera.
Allt överskott går till utsatta flyktingar på Afrikas horn, det vill säga Somalia, Etiopien, Kenya och Eritrea. Pengarna ska ge exempelvis mat, rent vatten, vaccin och myggnät.

Engagerad i kyrkan
Bakom arrangemanget hittar vi Oliwer Lundin. En 16-årig Rimforsakille som har blivit allt mer engagerad i Svenska kyrkans arbete.
- Jag konfirmerades förra året. Sedan dess har jag hjälpt till som ungdomsledare, säger han.
När väcktes idén om en välgörenhetsdag?
- Den har funnits ganska länge. Jag har pratat en del med Helena (Savén, prästen) och nu blir det äntligen av. Det ska bli jättekul.

20-årsjubileum
Till största del är det ungdomar inom Svenska kyrkan som kommer att sköta de olika aktiviteterna. Oliwer Lundin berättar att det lokala näringslivet hjälper till med priser och annat som behövs till välgörenhetsdagen.
- Det är ingen tillfällighet att vi har valt just den 27 maj. Då fyller nämligen Församlingsgården 20 år, säger Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om