Ombyggnad av Kindagård stoppas

Bostadsstiftelsen Kindahus hade hoppats kunna påbörja ombyggnaden av det tidigare äldreboendet Kindagård till seniorbostäder redan i december. Men de planerna ser nu ut att grusas eftersom säljaren Kinda kommun ännu inte har sett till att ändra detaljplanen som de enligt kontraktet skulle ha gjort när försäljningen genomfördes i maj.

Kinda2006-11-11 05:18

Ärendet om stiftelsen Kindahus bygglovsansökan kommer upp vid miljö-, bygg- och räddningsnämndens (mbr) sammanträde på tisdag. Förslaget till beslut lyder att bygglov inte är möjligt att meddela med hänsyn till detaljplanens bestämmelser.
Nämndens presidie uttalar dock att nämnden är beredd att på nytt pröva bygglovsansökan så snart en planändring för bostadsändamål är genomförd.
- I normala fall tar en planändring omkring ett halvår. Möjligen kan hastigheten trimmas upp något, men det kan också tillstötta problem om till exempel någon överklagar, säger kommunens byggnadsinspektör Veine Kederstedt som handlagt ärendet, och fortsätter:
- Och det hade ju varit trevligt om man tagit tag i det här med planändringen samtidigt som försäljningen i maj. Då hade man varit i mål nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om