Omtalad placering av toalett

Satsningen som var tänkt som en positiv anda har nu väckt många frågor hos några boende i Hycklinge. Tidningen har varit hos de ansvariga inom kommunen för att söka svar.

Den fina toan med ramp som är byggd vid badplatsen i Hycklinge är mycket omtalad. Foto: Morgan Karlsson

Den fina toan med ramp som är byggd vid badplatsen i Hycklinge är mycket omtalad. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-07-05 12:00

Byggnationen av en toalett som dessutom skulle vara anpassad med en ramp förde med sig många diskussioner under 2016 och 2017. Kommunen hade några olika förslag på placeringen av toan som skulle byggas vid badet i Hycklinge.

Olika hinder

Under samtal med de närmaste boende så valdes vissa platser bort, såsom vid parkeringen och på andra sidan en häck som skulle skämma utsikten.

Vidare fördes samtal med aktörerna som tömmer slambrunnarna och detta informationsmöte förklarade att det var en omöjlig höjdskillnad att suga från.Sedan har den bergiga marken också hindrat några platser.

De höga kostnader för att ansluta sig till vattenledningarna tillsammans med de övriga hinder har lett fram till att det slutligen blev en riktigt modern och bra mulltoa inbyggd i det röda fina toahuset.

Gjort vad vi kan

– Från vårt håll är detta en positiv anda att erbjuda besökarna vid våra fina badplatser, förklarade Mats Hansson, Fritidshandläggare hos kommunen. Vi har lyssnat noga på var de närboende inte vill ha denna toalett och därifrån gjort det bästa av det.

– Med tanke på den kritik som inkommit, då de menar att inte räddningstjänsten skulle kunna komma fram vid ett eventuellt behov, så stämmer inte detta. Göran Nilsson som har skötselavtalet för badplatsen tar upp och lägger i bryggorna med hjälp av en stor traktor och hans bedömning är att placeringen inte skapar några hinder.

– Vidare så är detta en ände på vägen som inte riktigt är färdig ännu. Här kommer det att grusas upp och göras i ordning mera framöver.

– Visst är den iögonfallande och många synpunkter har kommit in, fast vi har gjort vad vi kan med tanke grannar och användningsmöjligheterna för besökarna, avslutade Mats Hansson och Karin Dahmén, Förvaltningschef kultur och fritidsförvaltningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om