Operation inställd

Operationen var bestämd till nästa tisdag, men nu har den dörren stängts. Majrid Edlund får i stället vänta i obestämd tid på att få en ny operationstid mot sitt åderbråck. Skälet är att två sjuksköterskor på Universitetssjukhuset i Linköping har blivit långtidssjukskrivna. Ytterligare ett 70-tal patienter i länet har drabbats av Edlunds öde.

Dörren stängs för Majrid Edlund. Hon hoppades att operationen skulle hjälpa henne mot åderbråcket, men nu är operationen i stället uppskjuten. På obestämd tid.

Dörren stängs för Majrid Edlund. Hon hoppades att operationen skulle hjälpa henne mot åderbråcket, men nu är operationen i stället uppskjuten. På obestämd tid.

Foto:

Kinda2002-10-16 08:10

Landstinget i Östergötland var mitt uppe i satsningen om att minska köerna till åderbråcksoperationerna.
Innan årsskiftet skulle 75 patienter ha opererats - av dessa hade ett 20-tal redan fått tid och en av dem var alltså Majrid Edlund i Rimforsa.
Efter att först ha slussats i genom den vanliga proceduren med remisser och undersökningar fick hon för ett och ett halvt år sedan beskedet om att hon skulle opereras under hösten 2002.
Datum spikades till 22 oktober och allt verkade gå planenligt, tills landstinget i måndags ringde och berättade att operationerna var inställda på obestämd tid.
Skälet var att två sjuksköterskor hade blivit långtidssjukskrivna och att det inte gick att finna några vikarier.
- Det här är botten och det måste verkligen vara kris där uppe på landstinget! Det är skandal att det inte finns personal att tillgå, säger Majrid Edlund.
Vikarier har inte gått att finna och en ständig förklaring till dom ökade vårdköerna är pengabrist - en förklaring som Majrid Edlund inte ger mycket för.
- Vi har inga pengar säger dom men allt har ju att göra med hur dom fördelar pengarna. Det måste vara fel på organisationen.
- Och inte blir det billigare om vi ska gå och vänta en ytterligare tid. Det resulterar ju bara i att vi blir ännu sämre och behöver träffa fler läkare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om