Operett med Birgitta

Kisa får besök av operetten "Den glada Blanka" som gett sig ut på en liten turné i länet. För tredje året sätter Björn och Helena Eriksson upp en operettkavalkad och i sommar vill de nå längre än till Linköping och Norrköping.

Kinda2003-07-28 22:06

Landshövding Björn Eriksson tillsammans med sin fru Helena Eriksson sätter, för tredje året i räkningen, upp en operettkavalkad. I år berättas historien om 1300-talets drottning Blanka, kung Valdemar Atterdag och självklart, jubileumsåret till ära, Heliga Birgitta.
Historien kantas av kärleksförvecklingar och sångerna har fått nyskrivna östgötatexter. Fast operetten har också en underton av allvar. På sitt eget, "alldeles historiskt korrekta", sätt berättar de om hur det omtalade motalaspännet en gång hamnade i Motalaström. Och de tar tillfället i akt att protestera mot att kulturskatter inte visas där de hör hemma. Med finns därför också Sveriges yngsta generaldirektör från historiska museets, spelad av Fritjof Bergkwist nio år.
- Men allra främst är detta en berättelse om kärleken till Östergötland, säger Iwar Bergkwist, tenor som spelar kung Valdemar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om