Öppet eller stängt, olika besked om Kindagård

Det är verkligen ett anslag som oroar. Det som är uppspikat på aslagstavlan på Kindagård och talar om att cafeterian stänger den 12 januari 2018.

Kinda2017-12-15 14:00

Nu ställer Anders Lind (V), en så kallad "Enkel fråga" till kommande kommunfullmäktigesammanträde om saken. Han vill veta av kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen (S), om vem som beslutat om stängning den 12 januari och på vilka grunder.

-Enligt uppgifter har både kommunalrådet och socialnämndens ordförande sagt att verksamheten ska fortsätta.

Anders Lind menar att anslaget rimmar illa med alla dessa positiva uttalanden. Verksamheten vid Kindagårds matsal och Café har diskuterats en tid. Det är kommunens avdelning för Teknik och drift som föreslagit nedläggning vid årsskiftet.

En intresseförfrågan har gjorts under hösten för att se om det finns någon externt intressent som är villig att driva verksamheten vidare.

Skjuta till pengar

Frågan har också diskuterats i socialnämnden utifrån det perspektiv att personal från område funktionsstöd är intresserade av att driva verksamheten vidare genom Intraprenad.

Till detta har socialnämnden sagt nej, men kan samtidigt tänka sig att nämndens verksamheter kan ansvara för driften av Kindagårds matsal, förutsatt att det skjuts till medel för att driva verksamheten.

Kommunfullmäktige sammanträder nästa gång den 18 december, och då kan såväl Anders Lind som övriga ledamöter förvänta sig ett svar från Hans Måhagen, angående de olika beskeden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om