Öppnandet närmar sig för var dag

Nu är det bara dagar kvar tills Frendo slår upp portarna till den nya butiken i Kisa. Det var den 7 februari som spaden sattes i marken och nu närmar sig premiäröppningen.

Christian Phil fyller upp de nya hyllorna med varor inför öppningspremiären framöver. Foto: Morgan Karlsson

Christian Phil fyller upp de nya hyllorna med varor inför öppningspremiären framöver. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-11-03 11:00

Sedan byggstarten den 7 februari har tidsplanen följts riktigt bra. Nu är det bara dagar kvar innan entrén till nya butiken öppnas upp.

- Det är helt rätt tidsperiod för detta nu, då det är lite lugnare. Vi vill ju kunna bo in oss i den nya lokalen och bli mer bekant med den nya utrustningen inför nästa sommars rusch, berättar Christian Phil som arbetat här under 15 år.

Mer lättskött

- Detta blir ett stort lyft för både oss som personal och för våra kunder. Mackbranschen har ändrat sig ordentligt mot att förr ha mer bilrelaterade produkter blir det idag en trafikbutik där vi erbjuder lite snabbare mat med sittplatser, konfektyr, gasol uthyrning av släpkärror och tvätthall.

- Fast visst hjälper vi fortfarande de kunder som behöver hjälp med att byta någon lampa, kolla olja eller byta torkarblad i mån av tid.

Den nya butiken blir betydligt större då alla produkter ska ha sin plats med en överskådlig yta. Lager, kyl- och frysrum, varumottagningen kommer att bli mer lättskött i den nya byggnationen.

Öppnar först stänger sist

- Kunderna i Kisa är fantastiska. Det är de som skapar glädjen i jobbet. Större delen av året är det dem som vi lever av. Omkring 60 procent av invånarna kan jag nämna vid namn efter dessa år.

- Även våra ungdomar som kommer hit från Värgårdsskolan är det viktigt att få god kontakt med, då de är våra fortsatta kunder. Denna goda kundkontakt gör att vi blir mer än en vanlig butik.

- Vi är de i Kisa som öppnar först på morgonen och stänger sist på kvällen, förklarar Phil.

- Genomfartstrafiken är viktig för all handel i Kisa, vilket inte minst vi känner av. Många stannar till här för att tanka, äta och kanske låna toan. Den diskuterade förbifarten skulle därför slå hårt mot handeln då många kunder skulle tappas.

Lära sig yrket

På de nya trafikbutikerna har matsidan ökat mycket, kanske beror detta på vårt sätt att leva, I den nya butikslokalen kommer denna inriktning av mat utökas på sikt. Dubbla kassor ska snabba på betjäningen av kunderna på ett bra sätt.

- Grunden i vårt tidigare koncept tar vi med oss in i den nya lokalen, och eventuella framtida steg får ske successivt. Att lära sig detta yrke som ny, är inte lätt idag, med alla dessa moment som vuxit fram under åren.

Modern kaffemodul

- Flera av oss som arbetar här har ju varit med länge, och på så vis kunnat lära sig alla nyheter stegvis. Här ska man ha koll på lampor, oljor, torkarblad, diverse macksysslor och lättare service av släpkärrorna.

- Denna service tar vi med oss in i den nya butiken tillsammans med en intressant modern kaffemodul med ett bra utbud, avslutar Christian Phil.

Frendobutiken i Kisa blev under 2015 utsedd till "årets Frendo" för hela Sverige, efter att levt upp till de kriterier som krävs.

Christian Phil testar hur det känns att stå bakom den nya disken.
Christian Phil testar hur det känns att stå bakom den nya disken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om