Osäkerhet kring skolförsäljning

Det är fortfarande högst oklart om det blir någon försäljning av skolfastigheten i Hycklinge. - Snart måste den tilltänkta köparen lämna ett besked, säger fastighetschefen Gösta Gustavsson.

Blir det något tennfigurmuseum i Hycklinge? Svaret dröjer.

Blir det något tennfigurmuseum i Hycklinge? Svaret dröjer.

Foto:

Kinda2012-02-23 07:46


Försäljningen av skolfastigheten i Hycklinge har blivit en jobbig historia för kommunen. I mitten av 2010 fanns det en intressent. Men den affären rann ut i sanden.

300 000 kronor
I höstas kom Kinda kommun muntligt överens med Stockholmsbon Gösta Stenhorn om en köpesumma på 300 000 kronor. Han fanns själv på plats vid medborgarträffen i Hycklinge, den 12 september, och berättade om sina planer på att förvandla skolan till ett tennfigurmuseum.
- Skolfastigheten är perfekt. Det vore fantastiskt bra om den här affären blir verklighet, sa han då.

Ändrade sig
Det togs fram ett avtal som både kommunstyrelsen och dess arbetsutskott sa ja till.
Så långt gick allt enligt planerna. Men i slutet av november, bara dagar innan fullmäktige skulle ta upp ärendet, hörde Gösta Stenhorn av sig till fastighetschefen Gösta Gustavsson. Han ville då diskutera ett par detaljer i avtalet - och därmed kunde inte fullmäktige slutföra affären. I mitten av december hade Stenhorn och Gustavsson ett nytt möte. Parterna bestämde sig då för att återuppta kontakten efter nyår.
- Om vi inte kan slutföra den här affären i januari måste vi nog gå vidare och starta en ny försäljningsprocess, sa Gösta Gustavsson till Kinda-Posten den 15 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om