Österbymotjej tog brons i yrkes-VM

Redan som fjortonåring fick Lovisa Petri börja hjälpa sin mamma och pappa på gården strax utanför Österbymo där de äger och driver ett spa. Men det var inte ofrivilligt, tvärtom, Lovisa trivdes bra med allt vad spa innebar. I dag är hon 21 år och i början av juli vann hon brons i yrkes-VM som hudterapeut i staden Leipzig i Tyskland. -Jag trodde inte det var sant, berättar hon.

Lovisa Petri har precis tagit brons i yrkes-VM i Tyskland.

Lovisa Petri har precis tagit brons i yrkes-VM i Tyskland.

Foto:

Kinda2013-07-18 06:58


2009 var det dags för Lovisa att välja gymnasium, hon hade inga idéer om vad hon ville göra. Då kom en kompis och sa att de hade startat en ny linje i Linköping, stylist. De åkte tillsammans och tittade på Anders Ljungstedts Gymnasium och Lovisa bestämde sig för att hon ville gå där. Efter tre år där var hon utbildad nagelterapeut och makeupartist men hon bestämde sig för att läsa vidare till hudterapeut för att bredda sina kunskaper.

Avenyn
Hon sökte till Gildaskolan, som är en väletablerad skola som har funnits i 20 år, som ligger mitt på Avenyn i Göteborg, och hon kom in. I augusti 2011 började hon sitt intensiva år på skolan.
-Det var långa dagar eftersom hela utbildningen ligger på ett år, men 20 augusti 2012 tog jag i alla fall min internationella examen, berättar bronsmedaljören Lovisa.
Under den sista tiden i skolan hade det vid ett tillfälle varit folk och pratat om yrkes-SM. Hudterapeut är en relativt ny gren i tävlingen för Sveriges del, det har tidigare varit tre tävlanden innan Lovisa. Lovisa, som beskriver sig själv som en tävlingsmänniska, bestämde sig för att ge det en chans.
- Jag hade ingen aning om vad det var innan men jag såg det som en kul grej.
En vecka efter hon hade tagit sin examen ägde tävlingen rum i Stockholm. Det var en heldag och de tävlande utsattes för flera moment inom deras yrke. Lovisa vann yrkes-SM och även fast hon inte riktigt förstod vad det innebar var hon förstås väldigt glad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om