Överklagan på väg

Kinda kommun är inte överens med Swedish Tissue AB om hur kostnaden för den nybyggda Industrivägen ska fördelas. Båda parter har nu bestridit Vattenfalls fakturor på betalning.

Kinda2005-08-05 06:28

- Problemet är att vi inte är överens om hur kostnaden för ändrings- och tilläggsarbeten på totalt 362 813 kronor ska fördelas mellan kommunen och Swedish Tissue. Den faktura vi nu har bestridit uppgår till 158 077 kronor, säger Roger Erlandsson vid kommunens gatuavdelning och fortsätter:
- Vår byggledning har gjort bedömningen att 158 077 kronor är för mycket. Och Swedish Tissue har också bestridit sin faktura från Vattenfall som är byggherre.
Tekniska verken
Roger Erlandsson hoppas att man senast den 15 september ska ha kommit överens om hur kostnaderna för ändrings- och tilläggsarbetena ska fördelas mellan parterna.
- Vi ska nog kunna komma överens när alla chefer är tillbaka från semestern, säger han.
Det var under förra sommaren som Vattenfall, Kinda kommun och Swedish Tissue kom enades om att bygga en ny väg som leder till pappersbruket.
Vattenfall står ännu kvar som byggherre för projektet, trots att det nu är Tekniska verken som har tagit över fjärrvärmeproduktionen till kommunen. Som entreprenör av bygget utsågs Vägverket produktion syd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om