På moppe genom Afrika

Sven Borg har inte bara gått 37 000 kilometer och cyklat till Peking utan han har också blivit skjuten rakt genom huvudet. Nu är han redo för sitt nästa äventyr, på en flakmoppe ska han köra ner till Kapstaden och han räknar inte med att vara tillbaka i Sverige igen förrän om två år.

Kinda2003-07-31 22:16

Hans pappa var yrkesmilitär och av honom har han lärt sig det allra viktigaste - kommunikationen. Varje månad bytte de språk i familjen och "gud nåde den som inte gjorde det".
- Han öppnade världen för mig, säger Sven Borg.
Och visst har han smakat på mycket av vad som erbjuds i den öppna världen. Bland annat har han cyklat till Peking, gått till Spanien och kryssat genom Alaska med hundsläde.
Totalt räknar han med att han har gått 37 000 kilometer och slitit ut 28 par skor under resans gång.

Sydafrika nästa
Nu packar han flaket på sin flakmoppe och gör sig redo att köra ner till Kapstaden.
- Först åker jag ner till Spanien, men det är bara semester. Äventyret börjar när jag kommer över till Marocko, säger han.
Från Marocko kommer han fortsätta ner genom bland annat Algeriet, Tchad, ut mot östkusten och Tanzania, vidare genom Moçambique för att slutligen nå Kapstaden och ett knappt år. Innan han är hemma igen kommer det ta åtminstone två år med den turné av föreläsningar han kommer att göra efteråt.
På flaket, som sitter där bak, har han ett par hundra kilo packning. Verkytg och minst två moppar i reservdelar. Moppen är specialbyggd och framhjulet kan bytas ut mot en snöskoterskiva och bakhjulen kan bytas ut till breda lågtrycksdäck för att han ska kunna ta sig igenom sanden i öknen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om