Pärlor i Kindabygden – en smakrik matresa

Tre rätter och tre platser under resan "Pärlor i Kindabygden"

Fr.v. Märta, Anne-Christine samt Alexandra Hjalmarsson njuter av förrätten i Vagnboa i Harg.

Fr.v. Märta, Anne-Christine samt Alexandra Hjalmarsson njuter av förrätten i Vagnboa i Harg.

Foto: Morgan Karlsson

Kinda2018-07-03 14:09

Fjärilarna svärmade runt blommorna vid entrén till Vagnboa i Harg, där deltagarna till matresan påbörjade upplevelsen. På gården, ett stenkast från Kisa samhälle intogs förrätten. Då tallrikarna stod på bordet så presenterades menyn där godsakerna bestod av lokala råvaror från närområdet.

– Det här ser gott ut, säger gästerna Alexandra, Märta och Anne-Christine Hjalmarsson, efter att Ann-Sofi Johansson, Hargodlarna, sagt "varsågoda".

Gästerna representerade tre generationer Hjalmarsson som passade på att ägna dagen åt god mat och fin natur.

– Det kan vara roligt att göra något annat, se sig om och bara njuta, säger trion som rest från Vadstena och Boxholm.

– Idén till detta har jag importerat från Ydre, då de hade något liknande till "Mors dag". Nu har vi arrangerat matresorna under 7–8 år och vi har 3 slingor som vi turas om med, berättar Ann-Sofi Johansson och visar gästerna den fortsatta vägen till nästa tallrik som väntar.

Resan gick vidare till Valö, via Hycklinge. Under resan så passerade deltagarna många fina platser där sjöarna Åsunden och Björken smeker vägen på sina ställen. På Valö väntade huvudrätten, och mätta och glada tog sig sällskapet vidare genom Kinda till "Stiliga stugan" där efterrätten intogs. Alla dagens måltider bestod av lokala råvaror för att visa vad som finns inom bygden samt för att erbjuda det bästa i matväg. Resan skapade även fina möjligheter att stanna till vid de olika pärlorna utmed vägen, där intressanta verksamheter och fina platser kunde locka till stop.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om