Pengaregn på Kisa torg

Sedan starten 2001 har handlarna i Kisa delat ut guld, resor och presentkort för nästan en miljon kronor. I morgon avslutas årets upplaga av Kisaruschen. 35 vinnare får dela på 60 000 kronor.

Kinda2014-12-30 07:54

Som vanligt har Kisaruschen pågått under hela december. För varje handlad hundralapp har kunderna fått en lott. Sammanlagt har det delats ut cirka 130 000 lotter.
- Det är ett sätt att stimulera julhandeln och samtidigt belöna våra kunder, säger handlaren Ingemar Bengtsson som är med i organisationen Kisa Handel & Service.
Ett 40-tal butiker och företag är med och arrangerar Kisaruschen.

Presentkort
I morgon, på Nyårsafton, är det sedvanlig dragning på torget i Kisa. Det är handlarna själva som sköter dragningen ur den stora tunnan.
I prispotten finns 35 presentkort till ett sammanlagt värde av 60 000 kronor. Presentkorten kan användas i butikerna som ingår i Kisaruschen.
Den som vinner kan handla rejält. Förstapriset är hela 30 000 kronor.

Extra spänning
För att skapa lite extra spänning och premiera de som kommer till dragningen går tio av presentkorten till just torgbesökarna.
- Alla som kommer till torget får en ringlott. Sedan drar vi tio vinnande nummer. De presentkorten är på 500 kronor styck, säger Ingemar Bengtsson.
I samband med dragningen kommer kultur- och fritidschefen Jerker Carlsson att hålla ett anförande om handelns historia. Dessutom bjuder "Gröna gubbarna" på glögg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om